Årets hållbarhetsprofil 2019 - Ulrika Arver

Årets hållbarhetsprofil – Ulrika Arver!

Nyheter

I förrförra veckan fick en av våra ägare Ulrika Arver ta emot priset som Årets hållbarhetsprofil på Motorgalan som arrangeras av MotorMagasinet. Priset har instiftats för att stimulera:

  • Ökad hållbarhet i fordonsbranschen
  • För dagens och kommande generationer att fordonsbranschen tar ANSVAR
  • Intresset för ökad hållbarhet

Motiveringen löd:

”Här har vi någon som på kort tid låtit bygga två avancerade tvättanläggningar för tunga fordon där driftavtrycket på miljön har minimerats. Inga miljöfarliga ämnen hamnar i kommunens avlopp och solceller på taket producerar elen. Här finns en unik förmåga att skapa ett starkt engagemang och se bortom konventionella lösningar.”

Vi tog oss en liten pratstund med Ulrika:

Grattis till priset som Årets hållbarhetsprofil! Hur känns det?

– Tack! Det känns jätteroligt så klart. Det är fantastiskt att man uppmärksammar de investeringar vi har gjort, speciellt eftersom hållbarhet är en fråga jag brinner för även privat.

Ja, vad innebär hållbarhet för dig?

– Att göra rätt saker för en bättre framtid, helt enkelt. Vi behöver inkludera hållbarhet i allt vi gör. Det handlar inte bara om miljö, utan också om social hållbarhet. Vi ska vara en attraktiv arbetsgivare som får medarbetarna att trivas hos oss och då måste vi bland annat vara jämställda och inkluderande.

Nu är två toppmoderna och miljösmarta anläggningar äntligen på plats, vad är nästa steg?

– Vi tittar ständigt på hur vi kan energieffektivisera verksamheten. Hållbarhetsperspektivet ska vara med i alla delar, från stora investeringar till de små valen vi gör i vardagen. Under hösten har vi till exempel bytt ut flera fysiska möten mot videomöten, för att minska vårt koldioxidutsläpp, och under nästa år kommer vi att se över våra tjänstebilar.

Har du några tips för vad man kan göra själv för ett mer hållbart samhälle?

– Eftertänksam konsumtion! Både fundera på produktionskedjan och livslängden på produkter, men också fundera på om det är något du verkligen behöver köpa. Tänka lite mer cirkulärt. Kan du återanvända något? Och så klart försöka äta bra och vara aktiv för god hälsa, så att man både orkar med sitt arbete och allt annat man vill göra i livet!