Andrea Haglund

Mekaniker
N/A

Lär känna oss

Internationella kvinnodagen till ära, så passar det ju att ta en pratstund med Andrea Haglund som jobbar som mekaniker hos oss i Västerås.

_ _ _ _ _ _ _ _ _

Hej Andrea! Vem är du?

– Jag är 26 år, fyller 27 i år, och bor här i Västerås med min sambo och vår hund Cookie som är 5 månader.

Hur länge har du jobbat på Arver?

– Jag har jobbat i precis ett år nu.

 

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Att få hålla på med elektronik. Det är kul att programmera och bygga elsystem.

 

Ja, vad har du för bakgrund? För du har inte gått Fordonsprogrammet på gymnasiet som de flesta andra mekaniker här?

– Nej, precis, jag gick Teknik med IT-inriktning. Sedan läste jag en ettårig fordonsutbildning på Edströmska och då upptäckte jag att elgrejer var kul.

 

Det är inte så många tjejer här på verkstaden… Är det här ett yrke för bara killar?

– Nej, det är det absolut inte. Många tror säkert att det är väldigt tungt, men det finns ju hjälpmedel för att lyfta och det finns ju alltid någon som kan hjälpa till om det skulle behövas. Men man måste ju ha intresset så klart. Jag har alltid tyckt om att skruva och pilla och skruvar på min egen bil.

 

Det finns fler tjejer inom personbil än tunga fordon va?

– Ja, det stämmer nog. Men jag tycker att det är roligare med större fordon. Det finns mer utrymme för att kunna göra det snyggt.

 

Har du alltid varit intresserad av fordon?

– Nja. Visst, jag skruvar ju gärna på min egen bil, men det handlar mer om att jag tycker om att göra saker själv. Jag har just gjort om köket till exempel. Nästa projekt blir att bygga en vardagsrumsmöbel. Jag har som sagt alltid tyckt om att skruva och pilla. När jag var liten lagade jag mina egna leksaker. Det var en gång när jag var 7 år som jag råkade ha sönder en kompis leksak, men jag hann laga den innan hon märkte något, haha. Jag kommer från en hantverkarfamilj, så det förklarar kanske en del.

 

Vad har du för andra intressen då?

– Cookie är ju ett intresse. Min sambo kommer att tävla i agility med henne och jag gissar att jag kommer att bli indragen jag också. Jag har hållit på en del med tyngdlyftning, men när corona kom lade jag det på is. Sedan gillar jag att titta på serier.

 

Ah, har du något serietips?

– Sweet home och Kingdom! Koreansk skräck och zombies, det gillar jag!

 

Vi får kolla in dem. Ha en bra dag, Andrea!

– Tack detsamma!

Publicerat 2021-03-08