Andreas Frisk

Serviceledare
N/A

Lär känna oss

Nu är det dags att säga hej till Andreas Frisk som är något så flott som analystekniker i Norrköping.

Hej, vad heter du och var kommer du ifrån? Som man brukar fråga…

– Jag heter Andreas Frisk, är 34 år och kommer från Motala. Men jag har bott här i Norrköping ända sedan jag muckade från lumpen. Jag, min sambo och vår dotter som vi fick i februari bor i ett hus på Djurön där vi trivs jättebra.

Hur hamnade du på Arver? För du har ju varit här ett tag nu, eller hur?

– Ja, jag har jobbat här sedan 2003, så det är några år. Men jag var tjänstledig i ett och ett halvt år runt 2008-2009 då jag var med i insatsstyrkan. Jag ville göra något annat ett tag och så dök den möjligheten upp. Jag började på Arver – eller dåvarande Söderbergs – tack vare min kapten i lumpen. Han kände Tobbe [platschef] och fixade en anställningsintervju till mig måndagen efter att jag muckade.

Du är analystekniker, vad innebär det? Vad gör du hela dagarna egentligen? 

– Haha, ja det är svårt att sammanfatta allt jag gör, men kort sagt så utför jag felsökningar, service och reparationer och så är jag ett extra stöd till mekaniker och serviceledare. Jag gör snabbanalyser av fordon för att kunna förplanera jobben och ta in rätt resurser och se till att det finns reservdelar tillgängliga om man behöver reparera något. Det är en hel del administration. Jag har till exempel väldigt mycket kontakt med Scania och deras tekniska support. Man kan säga att jag är mellanhanden mellan mekanikerna och Scania. Men jag kan lika gärna vara ute i verkstaden och skruva. Det är en väldigt varierande tjänst.

Vad är det bästa med ditt jobb? 

– Det är just variationen i arbetsuppgifterna och möjligheterna att utvecklas. Vi får gå många utbildningar för att hänga med i tekniken. Och så är det sammanhållningen. Arbetslaget är suveränt! Vi träffas en del på fritiden och tar någon after work då och då.

Vad gillar du att göra när du inte jobbar eller dricker öl med de du jobbar med då? 

– Jag gillar allt med fart och fläkt. Framför allt brädor. Skateboard och snowboard. I sommar blev det mycket kitesurfing och wakeboard och en del segling faktiskt.

Tack för pratstunden och trevlig helg!

– Tack detsamma!

 

Publicerat 2017-09-22