Hans Frick

Reservdelspersonal
N/A

Lär känna oss

Nu ska ni få lära känna den medarbetare som har varit anställd längst hos oss, nämligen Hans Frick som började sin tjänst sommaren 1973.
Hej Hans! Imponerande att du har varit hos oss i 43 år, kan du berätta om hur det var när du började?

– Dagen jag började hette det Söderbergs Bil och låg ute vid flygfältet i Norrköping. Det var Volkswagen och Scania och vi var ca. 25-30 personer, så det var ju ganska litet. Det var brorsan som såg till att jag fick jobbet, jag började direkt efter skolan, först som ett sommarjobb.

Började du på någon speciell avdelning då?

– Jag började direkt på reservdelslagret, på den tiden var det mer tokerier, man tog det lite mer med en klackspark. Idag är det mer seriöst. Det som gör att jag har trivts så bra är mina kollegor, i alla år, de har alltid varit bra. När jag ser tillbaka på dessa 33 år så har det ändrat sig mycket, från att springa med papper och penna (som vi i och för sig gör idag med) till alla maskiner och datorer vi har idag. All denna teknik är den största förändringen.

Vad gör du helst en ledig dag?

– Att sysselsätta mig på fritiden har aldrig varit något problem, vi har villa och allt vad det innebär och så har vi båt som ligger ute vid kusten, där är vi mycket. Jag och frun reser mer än gärna, vi har varit mycket i Europa, främst på sommarsemester, men även längre turer till favoritresmålet Thailand. Förr spelade jag mycket bordtennis, men idag tar jag gärna en springtur och jag cyklar alltid till jobbet, det tar en kvart ungerfär, det gäller att hålla igång.

Kommentar från kollegan Ulf Andersson om Hans:

– Vi har jobbat ihop sedan 2001, Hans och jag. Man kan klocka honom att han senast dyker upp 06.10 och han börjar inte förrän kl 07.00, som den gången han fick punka på cykeln, då tog han cykeln på ryggen och sprang sista biten så att han inte skulle komma för sent! Hans tackar aldrig nej till tårta och mekanikerna säger ofta att han äter tårta för två personer. Båten har alltid varit ett samtalsämne, jag vet att han gärna låter frun kasta ankaret vid favoritön Nissjö.

 

Publicerat 2016-05-20