Jan-Erik Eriksson

Försäljningschef

Lär känna oss

Man skulle kanske kunna tro att vi inte är så många på Arver, eftersom det inte har presenterats några fler medarbetare på ett tag. Så är det ju förstås inte. Det saknas bara en sisådär 150 personer att presentera här. Och nu har turen kommit till vår försäljningschef Jan-Erik Eriksson som sitter på anläggningen i Västerås.

Hej Jan-Erik! Välkommen tillbaka från semestern. Hur har din sommar varit? 

– Tack! Det är skönt att vara tillbaka. Jo, jag har haft en bra sommar. Jag var nere i Andorra en vecka och vandrade i Pyrenéerna, det var häftigt. Sedan hade jag en jättefin vecka på Gotland. Men det har varit skönt att vara hemma och kunnat ta det lugnt också – så lugnt man kan ta det när man har ett stort hus med en mycket större tomt. Det finns alltid något att fixa. Men nu ser jag fram emot en fantastisk höst på Arver.

Ja, du har jobbat på Arver i några år, det måste väl vara ett bra betyg för Arver?

– Ja, jag trivs jättebra. Jag har varit här sedan 1991. Då började jag som säljare. Efter några år tog jag över som sektorchef för Västmanland och ansvarade för verkstad och reservdelar. Men sedan 2001, tror jag att det är, så har jag varit försäljningschef.

Vad är det bästa med ditt jobb? 

– Det är kontakten med kunderna. Och det är roligt att se att saker vi gör träffar rätt hos kunderna. Som när vi nyligen arrangerade en provkörning som gjorde att vi fick sälja ett par bilar. Det är klart att jag vill sälja bilar, men det är också roligt att få respons överhuvudtaget. Det räcker med att ett Facebook-inlägg får många likes och kommentarer. Att vi engagerar våra kunder, kanske man säga, det är en rolig utmaning.

Om du inte skulle jobba som försäljningschef på Arver, vad skulle du jobba med då?

– Vilken svår fråga, det har jag faktiskt inte funderat på. Men det skulle i alla fall vara ett yrke där jag får jobba med människor och där det händer lite. Jag skulle inte kunna jobba med något som är för enformigt.

Vad gör du när du inte säljer bilar och anordnar olika aktiviteter för kunderna då? 

– Jag och min sambo bor i ett hus på landet, en mil utanför Västerås, mot Köpinghållet. Det finns som sagt alltid något att fixa på huset eller tomten. Med tre utflugna barn nu finns det både tid och ork, som tur är. Sedan tycker jag att motion i alla former är roligt. Jag cyklar mountainbike, åker skidor och löptränar gärna. Jag gillar fysisk aktivitet. Jag är också engagerad i den ideella hjälporganisationen Lions. Vi arrangerar olika aktiviteter för att få in pengar till välgörande ändamål. Till exempel hästkapplöpningarna Grand National och traditionellt midsommarfirande, båda på Strömsholm.

Kommentar från Örebrokollegan Anna Eklund om Jan-Erik:

– Haha, det finns mycket att berätta, men jag vet inte om det lämpar sig här… Men jag kan ju säga att han är en pigg och positiv snubbe som alltid hakar på. Han går ”all in” vare sig det gäller arbete, fest eller fysiska utmaningar!

Tack för att du tog en paus från offerterna och svarade på de här frågorna, Jan-Erik, och trevlig helg!

– Tack detsamma!

 

Publicerat 2017-09-13