Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Platschef

Lär känna oss

Lär känna Jimmy Andersson i Katrineholm som började som mekaniker och nu har jobbat sig upp till tjänsten som platschef. Enligt egen utsago verkar han aldrig ”komma ifrån stället”…

 

Hej Jimmy! Berätta, vem är du?

– Jimmy Andersson heter jag, jag är 32 år gammal och har en 6-årig son på halvtid.

 

Du har jobbat på Arver ett tag, hur länge är det nu?

– Oj. Jag har varit här sedan 2005, så det blir 14 år i sommar. Jag kom hit på praktik när jag gick Fordonsprogrammet på Duveholmsskolan och sedan fick jag anställning som mekaniker direkt efter skolan.

 

14 år är ju ett tag, det måste väl ändå vara ett väldigt bra betyg för Arver som arbetsgivare?

– Javisst! Jag tänkte att jag skulle vara här i fem år och sedan skulle jag göra något annat. Men jag tycker fortfarande att det är roligt att åka till jobbet och jag har väldigt bra arbetskamrater. Jag har ju inte gjort samma sak under de här åren heller. Jag var mekaniker i 11 år och blev under tiden analystekniker. Sedan var jag serviceledare i ett par år och nu har jag varit platschef i några månader. Arver känns som en trygg och stabil arbetsgivare. Jag måste säga att vi har en väldigt bra ledning nu som är framåt och tänker modernt. Man hittar på nya saker och försöker vara i framkant. Det tycker jag är jättekul. Och man lyssnar på medarbetarna.

 

Hur var det att ta över ansvaret som platschef?

– Läskigt. Men roligt och spännande! Det är något nytt. Jag tycker att det är intressant att se vad jag klarar av, personlig utveckling helt enkelt.

 

Ja, vad är det roligaste med ditt jobb nu?

– Jag tycker att det är roligt med personalfrågor. Det är fantastiskt att se personalen utvecklas och att kunna hjälpa dem och se vad de kan hjälpa våra kunder med. Nu när jag är platschef har jag mer tid för kunderna också. När jag var serviceledare var det fullt fokus på att allt skulle ut på dagarna.

 

Varför blev det fordonsbranschen från första början?

– Jag har alltid varit intresserad av fordon. Min far var åkare en gång i tiden och jag brukade sitta med i lastbilen ibland. Där föddes mitt intresse att skruva med lastbilar.

 

Vad gör du helst på fritiden då?

– Jag löptränar och jagar. Jag jagar alla djur som är lovliga. Det är avkoppling att vara ute i naturen och man måste vara fullt fokuserad på jakten. Man tänker inte på något annat. Det är samma med löpningen, det finns inget bättre än att löpa. Jag känner mig som en ny människa när jag kommer hem. Sedan tar min son mycket av min tid så klart. Även om han är med mig utomhus mycket, så tycker han visst bäst om att fika och titta på tv, haha.

 

Nästa vecka kör vi ju en korvätartävling – hur många korvar kan DU äta på två minuter?

– Ja, om det hade varit isterband så hade det med all säkerhet gått åt ett par stycken. Dock är jag inte så förtjust i varmkorv, så två stycken kanske jag kan lyckas få i mig.

 

Tack för pratstunden, Jimmy! Trevlig helg!

– Detsamma!

Publicerat 2019-02-22