Joakim Johnsson

Mekaniker
N/A

Lär känna oss

God första advent! Här kommer lite adventsläsning om Joakim Johnsson, en Karlskogamekaniker som lika gärna kavlar upp ärmarna för en skön gammal långmilad skrothög som en nybilsleverans. ”Jobb som jobb”.

Hej Joakim! Vem är du?

– Jag är en 37 år gammal man som bor i en villa i Åtorp. Tillsammans med mig bor min fru och våra två barn, 12 och 15 år gamla. Till familjen hör också vår hund, en sällskapsschäfer som gör som vi säger. Åtorp ligger söder om Degerfors och till Karlskoga och jobbet är det ca 3 mil.

Vad gör du helst på fritiden? 

– Då hänger jag helst med familjen, fixar med huset och trädgården. Vi har kompisar i Göteborg som vi besöker titt som tätt. Färjestad är ett favoritlag och jag följer även Bofors såklart, men mest på håll, det är väldigt sällan jag är på plats i arenorna.

Hur länge har du jobbat på Arver? 

– Jag började 2002 som mekaniker i Karlskoga. Det är jag och Göran som har varit med längst här på verkstaden i Karlskoga, haha, de andra är de unga och snabba. När Göran Andersson har lyckats sälja en ny bil är det jag som gör den klar för leverans, mycket ”bling bling” och ljus blir det och det är så klart kul. Men jag tycker det finns en charm med blandningen, nytt som gammalt, jag fixar gärna med äldre bilar också. När Jimmy och Magnus inte är på plats händer det att jag får sätta mig på deras stolar i kundmottagningen och på reservdelar. Jag trivs riktigt bra här på Arver, det är ett riktigt bra umgänge. Det händer att vi umgås även på fritiden, så vi har riktigt trevligt ihop, det gör att dagarna flyter på snabbt.

Berätta om något roligt som har hänt på Arver. 

– Pass. Många saker händer men det passar att inte skriva här… hahaha.

 

Publicerat 2016-11-27