Johan_Bovin

Johan Bovin – Västerås

Platschef

Lär känna oss

Nu ska ni få lära känna mannen med många flygplan i luften, nämligen Johan som är vår nya platschef i Västerås. 
Hej Johan! Vem är du?

– Jag är en jobbnarkoman som trivs bäst med att ha många projekt igång samtidigt. Det är projektet i sig som är intressant. Jag har till exempel byggt en husbåt, den blev färdig och jag bodde i den ett tag, men så tröttnade jag och började på ett nytt projekt.

Vad gör du helst på fritiden? 

– Mitt stora intresse är sportbilar och flygplan. Jag har ett antal bilar som jag försöker underhålla och renovera på fritiden. Jag håller även på med ava flygning, det är en förkortning på ordet ”advance” och betyder ”avancerad flygning”. Vid ava flygning kan man luta flygplanet hur man vill, även upp och ner, det som begränsar är hur mycket belastning man mäktar med som pilot och vad flygplanet tål. Det är en fantastisk upplevelse om du frågar mig!

Du menar att du har ett eget flygplan? Tävlar du? När och hur tog du flygcertifikatet?

– Jag har tillsammans med två andra ett flygplan, en SAAB Safir (SK50), som står på Västerås flygmuseum. Jag tog flygcertifikatet för 7 år sedan här i Sverige. Jag har alltid varit intresserad av fart. Jag tävlar inte, utan jag drar ut och flyger några timmar när lusten faller på.

Det låter galet och väldigt roligt! Hur länge har du jobbat hos oss på Arver?

– Jag har jobbat på Arver sedan oktober 2015, så jag är ganska ny! Innan så körde jag lastbil och drev åkeri i arton år med endast Scania i vagnparken, det var så jag hamnade här.

Ofta när kunder ringer och frågar efter dig, frågar de efter Kocken, varför?

– Jag har jobbat som kock på bl.a. Grythyttans Gästgivargård några år. Jag har även ägt och drivit ett par restauranger i och utanför Västerås.

Berätta om något roligt som har hänt på Arver.

– Ett roligt och återkommande evenemang som vi har på Arver här i Västerås är gokarttävlingarna som vi anordnar för våra kunder. Evenemanget har blivit så pass stort, så från och med i år har vi två deltävlingar samt en final. Anmälningar kommer att kunna göras inom kort. Vi återkommer med info.

Kommentar från kollegan Mikael Wadsten om Johan:

– Johan har ett galet prylintresse och då framförallt bilar – han byter bil som andra byter lakan. Han är även en hängiven flygentusiast med ett eget flygplan. Mannen har galet många strängar på sin lyra!

 

Publicerat 2016-06-23