Linda Persson

Linda Persson

Servicemarknadsadministratör

Lär känna oss

Vad passar bättre på Internationella Kvinnodagen än att lära känna en av våra kvinnliga medarbetare, nämligen Linda Persson som jobbar i Örebro.

 

Hej! Vem är Linda Persson?

–  Jag är 31 år, har sambo och två barn och vi bor i Mullhyttan, fyra mil utanför Örebro.

 

Hur länge har du jobbat på Arver? 

– Jag har varit här sedan 2007. Det började som ett sommarjobb som allt-i-allo kan man väl säga, och så blev det en fast tjänst sedan. När jag skulle skriva på anställningsavtalet, så trodde jag faktiskt att det bara skulle vara på 50%, men på avtalet stod det 100%. Jag hjälpte till med fakturering och satt i växeln bland annat. Sedan hade vi en central faktureringsgrupp under några år som jag ingick i, men när organisationen gjordes om och man tog bort den, så hamnade jag där jag är nu, alltså 50% reservdelar och 50% verkstad, eller ja, inte som mekaniker utan i kundmottagningen.

 

Ja, där fick vi svar på frågan vad du gör på Arver också. Hur kan en typisk arbetsdag se ut?

– Det är jättesvårt att säga. Det är så olika. Jag har just pratat med en kund om att montera ett bord i hans Next Generation Scania, sedan har jag ringt kunder för att boka in dem på servicar enligt deras serviceavtal.

 

Vad är roligast med ditt jobb då? 

– Att det är så varierande arbetsuppgifter. Jag får göra allt möjligt och nu har jag mycket kundkontakt. Det är roligt med utmaningar också, att jag måste lära mig nya grejer hela tiden. Jag har ju ingen förkunskap om lastbilar, men lär mig hela tiden. Sedan har jag superbra arbetskamrater som jag alltid skrattar och har kul med.

 

Hur är det att vara kvinna på en mansdominerad arbetsplats?

– Jag tänker inte på att jag jobbar med mest män. Med bra arbetskollegor har det ingen betydelse och här blev jag blev snabbt en i gänget. När jag började var vi inte så många kvinnor, men vi har blivit fler. Arver försöker rekrytera fler kvinnor och det tycker jag är positivt, för visst, det blir bättre när det är blandat.

 

Vad gör du helst på fritiden då?

– Jag umgås med familj och vänner.

 

Så du spelar inte fotboll längre? Jag hörde något om att Arver har haft ett korplag…?

–  Ja, vi hade ett korplag här för några år sedan, men det var bara en säsong. Jag spelade fotboll som ungdom, fram till jag var 18 då, men inte längre. Då var jag snabb! Jag är inte riktigt lika snabb nu…

 

Kollegan Per-Erik Lundin flikar in:

– Linda är som Lotta på Bråkmakargatan, ett litet yrväder! Det bästa med Linda är att hon alltid hugger in och får saker och ting gjorda – på gott och ont, haha! Och hon är expert på att sälja lampor! Säg att man ska kontakta Linda om man vill köpa lampor!

Publicerat 2019-03-08