Mattias_Stalbert

Mattias Stålbert

Platschef

Lär känna oss

Nu är det dags igen, ni ska få lära känna ytterligare en av oss. Den här gången har turen kommit till Mattias Stålbert som är platschef i Nyköping.

Hej Mattias! Vem är du?

–  Jag bor i skogen med min sambo och son vid Kila i Sörmland. Jag brukar säga att jag bor väldigt centralt då jag har 3 mil åt båda håll till Norrköping och Nyköping samt 4,5 mil till Katrineholm, perfekt med alla Arver verkstäder så nära. Jag har jobbat på Söderbergs (som köptes upp av Arver) sedan 1999, då började jag som mekaniker i Norrköping. Jag är uppvuxen i Vingåker med en syskonskara på 8 barn där jag är näst äldst.

Vad gör du helst på fritiden? 

– Jag umgås gärna med familj och vänner. Vi bor i hus, så det finns alltid saker att fixa. Jag gillar gamla saker och teknik, saker som går att renovera. Svartkrutsskytte med revolver och gevär brukar jag ägna mig åt, det är inte så tidskrävande, fram med några burkar att sikta på, sedan är det bara att skjuta. Som avkoppling renoverar/fixar jag med slaglåsvapen, jag rullar jag mina egna skott av cigarettpapper, krut, mannagryn och bly. Det kommer man långt med. Raggarbilen tillbringar jag också en del tid i, jag har en Oldsmobile som har varit i min ägo i snart 20 år.

Raggarbil alltså!?

– Japp, men nu för tiden (oftast) är det väldigt städade träffar och mer familjevänliga än förr!

Vad är roligast med ditt jobb? 

– Kundkontakten med alla våra kunder och vår egen personal så klart. Jag har suttit bakom skrivbordet i snart fem år, det är ett väldigt varierande arbete från dag till dag där det handlar om att lösa problem på bästa sätt för kunden.

Vad är det första du gör när du kommer till jobbet på morgonen? 

– Jag är sällan först på plats då jag lämnar sonen på vägen, men jag hälsar alltid god morgon till våra morgonpigga mekaniker som ofta avnjuter sitt morgonkaffe när jag kommer. Därefter slås datorn igång…

Publicerat 2016-09-19