Mikael Larsson

Platschef

Lär känna oss

Det är dags att lära känna vår platschef i Örebro, Mikael Larsson. Han tillhör nästan inventarierna i Örebro. Men vi ska låta honom berätta mer själv: 

Hej Micke! Om vi börjar med lite snabba fakta om dig: hur gammal är du? Var bor du? Har du familj?

– Jag är 47 år, är gift och har två vuxna barn och två barnbarn och bor i Glanshammar.

Och hur länge har du jobbat på Arver?

– Jag har varit här sedan 1998, med en liten avstickare till Busslink 2004, så det är nästan 20 år.

Jaha, så du lämnade Arver?

– Ja, jag fick erbjudande om att bli verkstadschef på Busslink och det tyckte jag var en bra möjlighet. Men jag var nog egentligen inte redo för det ansvaret – eller för att hamna bakom skrivbordet för den delen – jag vara bara 33 år och saknade erfarenheten jag själv tyckte att jag behövde när jag väl var på plats.

Men du kom tillbaka till Arver och har ju varit här i 14 år efter din lilla avstickare, det måste väl vara ett bra betyg för Arver – även om du lämnade oss en gång?

– Absolut! Busslink är större, men Arver är en bättre arbetsgivare. Jag tycker om Arver. Man har bra utvecklingsmöjligheter här. Jag som började som mekaniker blev ju serviceledare senare och nu har jag varit platschef i ett och ett halvt år. Man kan byta spår om man vill. Perka sitter på servicemarknadssupporten nu till exempel och Björn började också som mekaniker och blev sedan serviceledare och har precis flyttat över till skadeverkstaden som serviceledare.

Vad är det bästa med ditt jobb, nu när du har blivit varm i kläderna som platschef?

– Det är att hjälpa till överallt. Jag är en servicemänniska. Och min personliga utveckling tack vare den tjänst jag har idag med alla arbetsuppgifter och ansvar.

Saknar du inte att skruva då?

– Jovisst gör jag det. Jag är ju en teknikmänniska. Det är ju min hobby. Eller det var det kanske jag ska säga. Nu skruvar jag egentligen bara när jag måste. Men det började ju som mitt största intresse när jag var ung. Det var min farfar som lärde mig att skruva och som fick mig intresserad av el. Sedan läste jag fordon på gymnasiet, det fanns inget alternativ. Tjejer var inget vi höll på med då, det kom senare.

Så vad har du för intressen nu då?

– Jag gillar att fiska. Det är vertikalfiske som gäller. Det har jag hållit på med i tre år nu. Jag gillar att snickra också. Jag har snickrat ihop en lekstuga åt barnbarnen, det var populärt. På vintern är jag ledare i Glanshammars skytteförening också. Jag är lite av en periodare. När jag hittar ett intresse, så går jag all in. Mina kompisar skrattar åt mig och tycker att jag är manisk, jag tycker att jag är fokuserad!

 

Publicerat 2018-04-30