Mohammed Alakhras

Mekaniker
N/A

Lär känna oss

Möt Mohammed Alakhras som jobbar som mekaniker på vår verkstad i Örebro. Han flydde kriget i Syrien för snart fyra år sedan och började hos oss som praktikant.
Hej! Berätta, vem är Mohammed Alakhras?

– Jag är en social kille på 24 år som bor i Lindesberg, norr om Örebro, med min mamma. Vi flydde från kriget i Syrien och kom hit hösten 2014.

Varför blev det just Sverige?

– Vi har släkt runtom i Europa och också släkt som har bott i Sverige i över 30 år och de sa att Sverige är det bästa landet.

Och hur hamnade du på Arver?

– Jag gick en fordonsutbildning på sju månader genom Lernia och sökte praktikplats på olika företag. Arver ville ha mig!

Så då var du inte mekaniker i Syrien?

– Nej, jag är affärsman! Jag läste ekonomi 1,5 år på universitet och vi hade egen affär.

Men varför fick du för dig att utbilda dig till mekaniker då?

– Det var min storebror som tyckte att jag skulle bli mekaniker. Han jobbar själv som mekaniker på Rejmes idag. Han sa att fordonsmekaniker är ett jobb som inte kommer att försvinna och som finns över hela världen. Scania är ett stort namn och Arver är också ett stort namn.

Vad är det bästa med ditt jobb här på Arver?

– Att jag får göra och lära mig allt möjligt. Ena dagen kan jag skruva på en motor, andra dagen kan jag få laga kopplingen. Just nu jobbar jag på en bussmotor. Och kompisarna! Jag fick kompisar redan första veckan här. De är bäst!

Tack för pratstunden och lycka till med bussmotorn då!

– Tack!

 

Publicerat 2018-06-04