Robin Westerlund

Serviceledare

Lär känna oss

Vi har ett nytt ansikte i Köping. Eller ja, det är inte helt nytt om man har besökt oss i Västerås någon gång. Och nytt och nytt… ett ansikte som är 47 år gammalt är väl inte direkt nytt… Jaja, hur som helst, så är det dags att lära känna vår platsansvarige serviceledare Robin Westerlund i Köping!

_ _ _ _ _ _ _ _ _

Hej! Vem är Robin Westerlund? 

– Jag är 47 år och bor i utkanten av Västerås med min fru och våra två hundar. Eller ja, en hund är vår och en är vi hundvakt till, men det har vi varit i över ett halvår nu, så det känns som vår hund. Sedan har vi fyra barn, men de är utflugna nu, så det är så lugnt och skönt så.

 

Du är platsansvarig serviceledare i Köping, men det har du inte varit så länge?

– Nej precis, jag var serviceledare i Västerås tidigare och kom hit för ett par månader sedan. Men jag har varit på Arver i tre år totalt.

 

Vad tycker du är roligast med ditt jobb?

– Att hjälpa kunder och lösa problem. När vi har löst kundernas problem och de åker härifrån glada känns det som du har gjort något bra. Och här i Köping får jag också göra allt från att boka in jobb till att beställa reservdelar och kontera fakturor. Det är kul att få vara med i hela kedjan så att säga. Det är en utmaning.

 

Hur halkade du in på det här bananskalet, alltså lastbilsbranschen?

– Jag ville faktiskt bli grafisk formgivare när jag var ung, men jag kom inte in på den utbildning jag ville. Det fanns bara åtta platser och första gången förstår jag att jag inte kom in, men andra gången trodde jag att jag hade en säker plats. Den ansvarige läraren sa att jag skulle komma in, men hon var tyvärr inte ensam om att bestämma det… Då gick luften ur mig. Jag blev väggmålare istället, men det fanns inte så mycket jobb då. Det blev att hjälpa farsan som hade eget åkeri. Jag har jobbat åt honom i flera omgångar. Det var väl det och mitt motorintresse som förde mig hit.då.

 

Jaha, så du är konstnärlig av dig? Är det något du håller igång idag?

– Javisst, jag målar tavlor, med olika tekniker, och gör motivlack.

 

Har du något du kan visa oss?

– Javisst, här är ett exempel.

En tavla Robin har målat

Och motorintresset, vad är fokus där?

– Jag gillar gamla bilar och racerbilar och det bästa av allt är gamla racerbilar! Jag har tävlat i banracing till och från under 20 års tid och varit tävlingsmekaniker under 25 års tid. Jag har varit runt i hela Europa som tävlingsmekaniker. Och så har jag tävlat i gokart. Motorsport har varit en stor del av mitt liv. Kanske inte lika mycket de senaste tio åren bara. Farsan tävlade i sidovagnsmotorcykel och brorsan har tävlat i supercart, så jag har varit med där också. Det har blivit lite olika priser genom åren.

 

Får du någon semester i sommar då?

– Jadå, jag jobbar i två och en halv vecka till, sedan har jag tre veckors semester. Jag och en kompis spånar om att göra ”100 mil i gammal bil” uppåt i landet, vi får väl se om det blir av. Annars har jag inte så mycket planer. Det är skönt att bara vara ledig.

 

Du skickar väl en bild på dig och gammelbilen om den planen går i lås?

– Absolut!

 

Trevlig sommar, Robin!

– Detsamma!

 

Publicerat 2020-07-08