Sebastian Nordenberg

Servicetekniker
N/A

Lär känna oss

Lär känna vår mekaniker Sebastian Nordenberg i Norrköping som just nu testar på att jobba som analystekniker. Han ser inte bara till att våra kunders fordon kan rulla på vägarna, han ser också till att vi jobbar i en säker arbetsmiljö och att vi får löner och villkor som är skäliga.

 

Hej Sebastian! Vem är du?

– Hej! Jag fyller 36 i sommar. Är ensamstående med tre barn och bor i villa i Svärtinge, ungefär 11 km härifrån.

 

Hur länge har du jobbat på Arver?

– Jag har varit här sedan Söderbergstiden, 2002, så det är några år. Jag var borta en kort stund 2005-2006. Då lockade kärleken i Småland och jag började på Svenstigs, men när vi väl var på väg att köpa hus så insåg jag att jag inte ville bo i Småland, så vi flyttade upp hit och jag hade tur som fick tillbaka mitt gamla jobb.

 

Varför blev du mekaniker?

– Det var mycket dagskänsla när man var tvungen att välja gymnasieutbildning. Jag besökte Fordonsgymnasiet och tyckte att det kändes bra, så det slutade med att jag valde det. Efter första året sedan så skulle man välja inriktning och då blev det tunga sidan då jag faktiskt aldrig varit intresserad av att skruva på fritiden så det är inget jag gör utanför jobbet, men på Söderbergs blev det roligt tack vare kollegorna man hade då och de varierande uppgifterna.

 

Är jobbet som mekaniker så tungt och skitigt som man kan tro?

– Det kan så klart vara tungt och skitigt när man är ny, men vi har många hjälpmedel och det är mycket variation. Om man vill finns det alltid mer man kan lära sig och specialisera sig på. Jag har till exempel fått förmånen att testa på att jobba som analystekniker nu. Då är det jag som analyserar fordonen först för att kunna avgöra vilket jobb som krävs.

 

Vad är roligaste med ditt jobb?

– Det är variationen. Och jag tycker att det är roligt när jag ska felsöka, det är en utmaning att hitta felet och komma fram till en bra lösning. Sedan har jag kommit på att jag gärna vill ha mer ansvar och gillar det administrativa, så jag har axlat rollen som skyddsombud och även fackligt förtroendevald. Jag tycker att det är roligt att vara med och påverka.

 

Skyddsombud, då hade du en del att göra när den nya anläggningen här i Norrköping byggdes?

– Ja, jag var delvis med i förplaneringen. Det var något nytt, så det var roligt att få vara delaktig i.

 

Vad tycker du är viktigt för att du ska trivas på en arbetsplats?

– Att utvecklingen inte står still. Bra ledarskap. Och bra kollegor förstås!

 

Du har sagt att du inte skruvar på bilar utanför jobbet, vad gör du helst på fritiden då?

– Familjen tar så klart mycket tid. Sedan åker jag gärna motorcykel när tillfälle ges. Tyvärr har jag ingen egen längre på grund av ändrade familjeförhållanden.

 

Tack för pratstunden, Sebastian, vad ska du göra nu när vi har pratat klart?

– Det var så lite så. Jag ska göra en analys på en buss vi har fått in.

 

Lycka till då!

– Tack!

Publicerat 2019-05-17